Tel: 0 505 447 26 00 (11:00 - 21:00)
0 0,00

Cart

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Expand product search form
Atölyeler

“BEN KİMİM? ÖZ FARKINDALIK İÇİN BEDENSEL BİR YAKLAŞIM” YETİŞKİNLER İÇİN DIŞAVURUMCU SANAT UYGULAMASI – YAKINDA

1.000,00

Dışavurumcu Sanat Terapisi

15 Kontenjan Kaldı

Paylaş:
Stok kodu: Bilim01-1-2 Kategoriler:

Açıklama

CANAN MAMAK

 

Ben Kimim? sorusunu yüzeysel olandan daha derin cevaplamaya yönelik deneyimler kazanmak ister misiniz?

 

İnsanlar ile tanışmak, onlar ile fikir alış-verişi yapmak ve yeni yaratıcı drama tekniklerini öğrenmek için…

 

Atölyenin amacı: Bireyin kendini keşfetme, anlama süreçlerinde farkındalık yaratarak sanatın bir ifade aracı olduğunu deneyimleyecekleri özgür bir alan yaratmak.

Bu atölye etkinliğinde, tanışma etkinlikleri, canlandırma etkinlikleri, değerlendirme etkinlikleri vb yaratıcı drama yöntemi ve intermodal yaklaşımlar ile uygulanacaktır.

 

Katılımcıların kazanımları

1- Ben Kimim? sorusunu yüzeysel olandan daha derin cevaplamaya yönelik deneyimlerle öz farkındalık seviyesi hakkında fikir sahibi olur
2- Duygularıyla arasındaki ilişki konusunda farkındalık kazanır
3- Duygu ve düşüncelerini sanat aracılığıyla ifade eder

 

18 yaş üzeri herkesi ve özellikle yaratıcı drama ile ilgilenen kişileri AtölyeAyvada’da bekliyoruz

 

Ankara Üniversitesi sanat tarihi bölümünden mezun olan CANAN MAMAK, yaratıcı drama, çocuk gelişimi ve oyun etkinlikleri, müzik ve sahne sanatları, çocuklar için felsefe gibi pek çok konuda eğitimler almış ve artık özellikle drama ve sanat odaklı çalışmalar ile birikimlerini paylaşmaya başlamıştır.

Atölye etkinliği ile ilgili aşağıda ek bilgi bulunmaktadır.

“BEN KİMİM? ÖZ FARKINDALIK İÇİN BEDENSEL BİR YAKLAŞIM”

YETİŞKİNLER İÇİN DIŞAVURUMCU SANAT UYGULAMASI

Çağımızın öne çıkan becerilerinden olan duygusal zekânın önemli bileşenlerinden birisi öz farkındalıktır. Mutlu ve verimli bir yaşam için gerekli olan öz farkındalık kavramı, kendimizi tanımak, keşfetmek ya da en basit haliyle kendimizi bilmek anlamına gelir.

Kendini keşfetme yolculuğu uzun bir süreçtir. Atölye çalışması bu süreçte bir farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

Atölye çalışmalarında uygulamalı etkinlikler, grup etkileşimine yönelik drama çalışmaları ve sanatla dışavurum yöntemi etkin bir şekilde kullanılır. Dışavurumcu sanat terapisi uygulamaları, merkezinde yer alan sanatsal üretim sürecinde bireyin özgün benliğini keşfetmesine yönelik bir alan yaratır. Yaşam deneyimlerimiz ve duygularımızla ilişkilenme biçimlerimize sanatsal ifade yoluyla nazik bir bakışı mümkün hale getirir.

Atölyede drama, resim, müzik, edebiyat, devinim/hareket gibi çalışmalara yer verilerek katılımcının aktif katılımına olanak sağlayan bir süreç esastır. Katılım için herhangi bir sanatsal beceri gerekmediği gibi beceri geliştirmeyi de hedeflemez. Teşhis ve tedavi amacı içermeyen çalışmanın odak noktası en öz haliyle farkındalık yaratmaktır.

Bu atölye çalışmasına potansiyelini keşfetmek, güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmek, geliştirilebilir yönleri üzerinde çalışmak, duygu ve davranışlarının hangi değerler çevresinde şekillendiğini bilmek, hedef belirlemek ve hedeflerinin önündeki engelleri aşmak isteyen herkes katılabilir.

Not: atölyeye gelirken rahat kıyafetler giymenizi, dış mekânda kullanılmamış ayakkabı, çorap vb. eşyanızı yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz.